Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

26 Μαΐου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΕΑ και το ΔΣ τους ΣΕΓΜ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Συνέντευξη Τύπου που θα παραθέσουν την Τρίτη, 27 Μαίου και ώρα 12.00 στο Ζάππειο Μέγαρο. Εκεί θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την αποκατάσταση των θυμάτων των περσινών πυρκαγιών.
Σκοπός του Διαγωνισμού που αφορούσε την εκπόνηση σχεδίων και μελετών για τις κατοικίες που είχαν καταστραφεί ήταν η διευκόλυνση και επιτάχυνση του όλου έργου ανοικοδόμησης.
Συγκεκριμένα ο κάθε δικαιούχος θα έχει τη δυνατότητα, εάν το επιθυμεί, αντί για το ισχύον σύστημα ελευθέρας επιλογής αρχιτέκτονα, σχεδίου και μελετητή μηχανικού, να επιλέξει ένα από τα προσχέδια που ήδη βραβεύονται και στη συνέχεια να λάβει δωρεάν τον φάκελο με την πλήρη αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, έτοιμη για εκτέλεση.
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνισμού είναι ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης ενώ τα μέλη της είναι οι καταξιωμένοι αρχιτέκτονες κα Αικατερίνη Δημητσάντου-Κρεμέζη, κ. Κυριάκος Κυριακίδης, κ. Νίκος Φιντικάκης και κα Ουρανία Πλατανιώτη.
Την ίδια μέρα και στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα εκτεθούν τα 15 βραβευθέντα σχέδια, ενώ στις 7μμ θα εγκαινιαστεί και έκθεση στην αίθουσα της παλιάς Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με το σύνολο των συμμετοχών.

Για το πλήρες κείμενο πατήστε εδώ