Βραβείο FIDIC 2017 σε συμμετοχή του ΣΕΓΜ

Στα βραβευθέντα έργα της FIDIC για το 2017 συμπεριλήφθηκε το έργο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο είχε προταθεί προς βράβευση μέσω του ΣΕΓΜ.

H απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στο πλαίσιο του FIDIC International Infrastructure Conference που διεξήχθη στις 1-3 Οκτωβρίου 2017 στην Ινδονησία.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας, τον ΣΕΓΜ και τα βραβευθέντα μέλη του, καθόσον συναγωνίστηκαν δεκάδες mega-projects πολύ μεγαλύτερων κρατών.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας συμμετείχε στον διαγωνισμό της FIDIC για την απονομή των βραβείων των καλύτερων έργων για το 2017 με δύο σημαντικά έργα. Συγκεκριμένα, ο ΣΕΓΜ, ως μέλος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη FIDIC, υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό για τα έργα:

  • Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που τελικώς βραβεύτηκε (FIDICAWARD of MERIT), στο οποίο συμμετείχαν οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΓΜ: “BETAPLAN Ventourakis – Tavaniotis & Associates S.A.”, ”ΟΜΕΤΕ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ”, “LDK Consultants SA” και “HPC PASECO LtD”, και
  • Τη Γέφυρα Τσακώνας, στο οποίο συμμετείχαν οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΓΜ: “ΔΟΜΗ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ”, “TEAM H-M Α.Ε.” και “ENVECO A.E.”.