Συνάντηση του ΣΕΓΜ με αντιπροσωπεία της CNAEC

Την Τετάρτη 09/09/2015 ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΜ Γεράσιμος Μολφέσης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Σταύρος Φεσσάς και το μέλος του ΔΣ Βάλια Αντωνίου, παρευρέθησαν σε εκδήλωση-δείπνο που διοργάνωσε η CNAEC (China National Association of Engineering  Consultans) μέλος της FIDIC, σε κινεζικό εστιατόριο στην Αθήνα, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως που δέχθηκε ο ΣΕΓΜ, επ’ ευκαιρίας της διήμερης παραμονής της Κινεζικής αντιπροσωπίας στην χώρα μας.

Η Κινεζική αντιπροσωπία ήταν πολυπληθής και απαρτιζόταν από περίπου 50 εκπροσώπους ιδιωτικών και κρατικών κινεζικών εταιρειών συμβούλων, αλλά και από κυβερνητικούς Κινέζους αξιωματούχους στον τομέα της ανάπτυξης. Η Αθήνα αποτέλεσε πρώτο σταθμό της αντιπροσωπίας , η οποία στην συνέχεια θα μεταβεί σε Ρώμη και Ντουμπάι.

Η κα Tang Ping, Αντιπρόεδρος της CNAEC και Γενική Γραμματέας της FIDIC καλωσόρισε την αντιπροσωπία του ΣΕΓΜ στο δείπνο και ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΜ κος Γεράσιμος Μολφέσης, αφού μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου κ. Γιώργου Κάζου, αναφέρθηκε αρχικά στην χιλιόχρονη ιστορία των δύο λαών και στην κοινή πολιτιστική τους ταυτότητα. Στην συνέχεια τόνισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία των Συνδέσμων σε αντικείμενα των δραστηριοτήτων τους  τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Κίνα. Σημείωσε μάλιστα ότι οι Ελληνικές Μελετητικές και Συμβουλευτικές Εταιρείες έχουν αποκτήσει κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σε μεγάλα έργα όπως π.χ. στα έργα των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ότι αυτές οι δυνατότητες θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες σε μελετητικό αλλά κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο στις κινεζικές εταιρείες, σε επενδύσεις που πραγματοποιούνται ή σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κίνα.

Η Κινεζική αντιπροσωπία απαρτιζόταν από εταιρείες με  μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, όπως: Κρατικές εταιρείες πετρελαίου και εξορύξεων, δασικό ινστιτούτο, εταιρείες ναυπηγοεπισκευαστικού ενδιαφέροντος, σύμβουλοι επιχειρήσεων, σύμβουλοι επενδύσεων, εταιρείες συμβούλων, μελέτης και έρευνας έργων πολιτικού μηχανικού και μηχανολόγου, σύμβουλοι συγκοινωνιολόγοι κ.λπ.

Ακολούθησε δείπνο σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες.

CNAEC_20150909_193138