Ανακοίνωση του ΣΕΓΜ: ΝΑΙ στην Ελλάδα. ΝΑΙ στο ευρώ

Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, ο ΣΕΓΜ, ως σύνδεσμος των ελληνικών μελετητικών/συμβουλευτικών επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν πληγεί σε υπερθετικό βαθμό από την κρίση και βρίσκονται στα όρια βιωσιμότητάς τους, συμφωνεί πλήρως και ενώνει τη φωνή του με τους λοιπούς εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων (βλ. ανακοινώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΚΕΕΕ, ΕΒΕΑ, EΒΕΘ, ΒΕΘ, ΕΕΘ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ, κ.ά.), δηλώνοντας ΝΑΙ για την Ελλάδα στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας μας στην Ε.Ε. και στην ευρωζώνη.

Περαιτέρω, απευθύνει την ακόλουθη έκκληση προς όλους τους πολιτικούς φορείς:

Στη χώρα μας, διαχρονικώς, παρατηρείται απουσία σχεδιασμού, σε όλα τα επίπεδα. Από την αρχή της κρίσης παρατηρήθηκε αδυναμία (έως αδιαφορία) για την κατάρτιση ενός στρατηγικού σχεδίου εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής, με πραγματικό στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση και την απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις και τον έλεγχο των δανειοδοτικών οργανισμών.

Με βάση τις διαμορφωθείσες συνθήκες, ακόμη και στη μονοσήμαντη και ευκταία υπερίσχυση του «ΝΑΙ» την προσεχή Κυριακή, η επόμενη μέρα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο πλαίσιο αυτό, οφείλουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συναντηθούν αμέσως, να συνεννοηθούν και να συμφωνήσουν σ’ ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και με γνώμονα, αποκλειστικώς και μόνον, το συμφέρον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Σ’ αυτήν την αναγκαία και κατεπείγουσα, πλέον, εθνική διαδικασία συνεννόησης, οι παραγωγικοί φορείς μπορούν να συνεισφέρουν με τον πλέον ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο.