Εκδήλωση ΣΕΓΜ: “Η Μετάβαση των μελετητικών εταιρειών στην ψηφιακή εποχή” 10.04.24

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ ΤΚΜ στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση του ΣΕΓΜ με τίτλο: «Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ» υπό την αιγίδα του ΤΕΕ.

Την εκδήλωση προλόγισαν η κα. Δέσποινα Καλλιδρομίτου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΓΜ, ο κ. Νικόλαος Ταχιάος, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο κ. Πάρις Μπίλλιας, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και ο κ. Γιώργος Τσακούμης, Πρόεδρος ΤΕΕ ΤΚΜ.

Στην συνέχεια, ακολούθησε το κύριο μέρος της εκδήλωσης, όπου συμμετείχαν πολλοί και διακεκριμένοι εισηγητές και συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Λαδόπουλος, Αντιπρόεδρος Α’ ΣΕΓΜ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ο κ. Γρηγόρης Τσουμάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Α.Π.Θ., Διευθυντής του ΠΜΣ «Τεχνητή Νοημοσύνη» και συνιδρυτής του Τεχνοβλαστού του ΑΠΘ Medoid AI, η κα. Κατερίνα Τσικαλουδάκη, Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ., ο κ. Αλέξανδρος Νικήτας, μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΜ, Πολιτικός Μηχανικός καθώς και η κα. Βασιλική Καλαμποκίδου, Vice President System Certification της TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Την ημερίδα συντόνισε η κα. Αλεξάνδρα Πεΐτση, μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΜ, Πολιτικός Μηχανικός.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, οι ερωτήσεις που τέθηκαν τροφοδότησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο ανάμεσα στους εισηγητές και τους συμμετέχοντες, από τον οποίο εξήχθησαν και τα βασικά συμπεράσματα του θέματος της εκδήλωσης.

Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ