Εξωστρέφεια

Συμφωνήθηκε να αποσταλεί ειδοποίηση στα μέλη του ΣΕΓΜ για την επιχειρηματική αποστολή του ΥΠ.ΕΞ. υπό τον Υφυπουργό κ. Π.Δούκα στην Αίγυπτο (31 Μαρτίου – 4 Απριλίου). Αποφασίσθηκε επιπλέον, ο ΣΕΓΜ να μην εκπροσωπηθεί τελικά στην αντίστοιχη αποστολή των αρχών Απριλίου του ΟΠΕ, για την οποία δεν είχε εκδηλώσει ούτως ή άλλως ενδιαφέρον κανένα μέλος, αλλά να εκπροσωπηθεί στην αποστολή του ΥΠ.Εξμε τον Α’ Αντιπρόεδρο κο Π. Ζαννή

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για το φόρουμ του ΥΠ.ΕΞ. που έγινε την Πέμπτη 31/2 στο Μέγαρο Μουσικής, όπου στους σχετικούς λόγους της Υπουργού Εξωτερικών, του Υφυπουργού και του Γ.Γ. υπήρξαν αναφορές στη συνεργασία του Υπουργείου με τον ΣΕΓΜ, ενώ σκηνές από το ενημερωτικό φίλμ που εκπονήθηκε στα πλαίσια του σχετικού μνημονίου συνεργασίας προβλήθηκαν ως τμήμα του διαφημιστικού-απολογιστικού φιλμ του ΥΠ.ΕΞ., πράγμα που έτυχε της θετικής επισήμανσης των περευρεθέντων. Ο Πρόεδρος επεσήμανε ότι το πρόγραμμα εξωστρέφειας του ΥΠ.ΕΞ. δείχνει αρκετά ελπιδοφόρο κια θα πρέπει να φρονστίσει ο Σϋνδεσμος για την καλή συνεργασία και την εκπροσώπηση στις επιχειρηματικές αποστολές που έχουν ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Ο Πρόεδρος ενημέρωσε επίσης για το ταξίδι του στην Αλγερία, υπό την ΥΠ.ΕΞ., το οποίο ήταν προάγγελος σχετικής επιχειρηματικής αποστολής στο ΥΠ.ΕΞ. το φθινόπωρο, επισημαίνοντας τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται στη συγκεκριμένη χώρα για τα γραφεία – μέλη του ΣΕΓΜ.
Επίσης ο Πρόεδρος ενημέρωσε, ότι από κοινού με τα λοιπά μέλη της Επιτροπής Εξωστρέφειας (Β’ Αντιπρόεδρος, Γεν. Γραμματέας και πρ. Πρόεδρος Π. Αντωναρόπουλος) επισκέφθηκαν το Δ/ντή του Γραφείου του Υφυπουργού ΕΞ. κ. Π. Δούκα κ. Χρονόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Τσιατσάμη και είχαν μαζί τους συνεργασία επί των θεμάτων της εξωστρέφειας.
Ακόμη ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τεχνικές λεπτομέρειες της μικρού μήκους ταινίας προώθησης του δυναμικού των Ελληνικών Εταιρειών και Γραφείων Μελετών, που εκπονείται στα πλαίσια του σχετικού μνημονίου με το ΥΠ.ΕΞ., οι οποίες προέκυψαν από τη σχετική συνάντηση εργασίας που είχε με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τέλος, στο D&S meeting της EFCA στην Αγ. Πετρούπολη αποφασίστηκε να εκπροσωπήσει τον ΣΕΓΜ ο αναπλ. Γραμαμτέας κος Χ. Δρέττας.