Επιχειρηματική Αποστολή στη Νιγηρία, 5-9 Νοεμβρίου 2018

Ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το Ελληνο – Νιγηριανό Επιμελητήριο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στο Λάγος της Νιγηρίας, από την Τρίτη 6 έως την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, με αναχώρηση στις 5/11 και επιστροφή στις 9/11.    

Στην αποστολή θα εκπροσωπηθούν όλοι οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας.

Δείτε το ενημερωτικό σημείωμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Νιγηρία (εδώ).

Για την καλύτερη προετοιμασία της αποστολής και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των ενεργειών,  λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας, όπου θα  πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες χρονοβόρες διαδικασίες, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες πρέπει να ενημερώσουν για το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, συμπληρώνοντας έως την Δευτέρα 25 Ιουνίου, τη σχετική δήλωση εδώ.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε εταιρεία είναι ως εξής:

  • Μέλη ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητήριου: 400€ για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρίας. Για κάθε επιπλέον εκπρόσωπο το ποσό είναι 200€. Ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το Ελληνο – Νιγηριανό Επιμελητήριο θα καλύψουν τη διαφορά.
  •  Μη Μέλη ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, Ελληνο-Νιγηριανού Επιμελητήριου: 700€ για τον πρώτο εκπρόσωπο της εταιρίας. Για κάθε επιπλέον εκπρόσωπο το ποσό είναι 350€.

Το ποσό αυτό καλύπτει:

  • Τη διοργάνωση των Β2Β συναντήσεων & του επιχειρηματικού φόρουμ στο Λάγος.
  • Τις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Λάγος με ιδιωτικό λεωφορείο (για τις προτεινόμενες πτήσεις μόνο).
  • Τις μεταφορές για τις προγραμματισμένες συναντήσεις.
  • Διευκόλυνση για την έκδοση της visaχωρίς τη δική σας παρουσία.

Τα λοιπά κόστη μετακίνησης και διαμονής θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες.

Σημείωση: Η προετοιμασία των Β2Β συναντήσεων θα ξεκινήσει για κάθε εταιρεία μετά τη καταβολή του ανωτέρω ποσού. Η λίστα των συναντήσεων θα οριστικοποιηθεί μετά την επιβεβαίωση των ελληνικών συμμετοχών και θα αποσταλεί στις εταιρείες πριν την αναχώρηση. Οι διοργανωτές, δεν μπορούν να διασφαλίσουν εκ των προτέρων συναντήσεις για τις ελληνικές εταιρίες.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Σχετικά με τη διαμονή σας, προτείνεται το ξενοδοχείο LAGOS CONTINENTAL HOTEL (https://thelagoscontinental.com/).

Η ειδική γκρουπ τιμή διανυκτέρευσης από 5/11/2018 έως 8/11/2018 είναι η εξής:

Standard μονόκλινο με πρωινό (buffet) 70,000 NGN
Στην τιμή περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου160€, ανάλογα με την ισοτιμία ευρώ/naira.

Εάν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε κράτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Ευαγγελία Σαμοΐλη στο 211 1204308, 6932 588158, esamoili [at] norstar [dot] gr. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε στο δικό σας πρακτορείο.

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Προτείνονται οι ακόλουθες πτήσεις προς και από Λάγος με την Turkish Airlines:

Ημερομηνία Αριθμός Πτήσης       Δρομολόγιο Ώρα Αναχώρησης –Ώρα Άφιξης
Δευτέρα 5.11 TK 1846 Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 09:55 – 12:25
Δευτέρα 5.11 TK 625 Κωνσταντινούπολη – Λάγος 15:50 – 21:10
Πέμπτη 8.11 TK 626 Λάγος – Κωνσταντινούπολη  22:40 – 07:15
Παρασκευή 9.11 TK 1845 Κωνσταντινούπολη – Αθήνα  08:35 – 09:00

Τιμή εισιτηρίου Αθήνα – Λάγος– Αθήνα: Το πρακτορείο Norstar μας έχει ενημερώσει ότι η σημερινή τιμή είναι 440€ / άτομο. Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται οι φόροι αεροδρομίου, οι οποίοι υπόκεινται σε τροποποίηση μέχρι τη στιγμή της έκδοσης των εισιτηρίων. Το πρακτορείο βρίσκεται σε διερεύνηση  για τιμή γκρουπ και θα σας ενημερώσει κατά την επικοινωνία μαζί τους. Για την κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω του πρακτορείου Norstar παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Ευαγγελία Σαμοΐλη. Εναλλακτικά μπορείτε να απευθυνθείτε στο δικό σας πρακτορείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδό σας στην Νιγηρία, είναι τα διαβατήρια να έχουν εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία έναρξης του ταξιδιού.  Επίσης, απαιτείται θεώρηση εισόδου (visa) επίσκεψης. Για τη διευκόλυνσή σας, μπορούν να αναλάβουν οι διοργανωτές την έκδοση της βίζας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νιγηρίας στην Ελλάδα. Το κόστος ανέρχεται στα 120€.

Σημαντική σημείωση: Σύμφωνα με το Διεθνή Υγειονομικό Κανονισμό του Π.Ο.Υ.,  ο εμβολιασμός για τον κίτρινο πυρετό είναι υποχρεωτικός για όλους τους ταξιδιώτες με προορισμό την Νιγηρία. Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα γίνεται στις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών. Για να επιτραπεί η είσοδος στην Νιγηρία, ο ταξιδιώτης πρέπει να φέρει το διεθνές πιστοποιητικό υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από το αρμόδιο κέντρο εμβολιασμού, στο οποίο αναγράφεται το εμβόλιο, ο αριθμός της παρτίδας του εμβολίου και η ημερομηνία του εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό θεωρείται ότι είναι σε ισχύ 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον ΣΕΒ (κα. Βίκυ Μακρυγιάννη: τηλ. 211 500 6121, email. vmakrigianni [at] sev [dot] org [dot] gr), το ΕΒΕΑ (κα. Μαρία Ζωγράφου: τηλ. 210 338 2342, email. excom [at] acci [dot] gr) και το Ελληνο-Νιγηριανό Επιμελητήριο (κα. Κατερίνα Γονέου: τηλ: 210 6165 217, email. katerina [dot] goneou [at] leventis [dot] net).

Τα μέλη του ΣΕΓΜ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αποστολή, εφόσον δεν είναι αυτονόμως εγγεγραμμένα στους ανωτέρω φορείς, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την ομάδα διοικητικής υποστήριξης του Συνδέσμου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες παροχής αντίστοιχων τιμών, λόγω της ιδιότητας του ΣΕΓΜ ως τακτικού μέλους του ΣΕΒ.