Συνέδριο 2021 ΣΕΓΜ: «Ο μελετητικός – συμβουλευτικός κλάδος καταλύτης ανάπτυξης».

Το Συνέδριο των 40 χρόνων του ΣΕΓΜ με τίτλο «Ο μελετητικός – συμβουλευτικός κλάδος καταλύτης ανάπτυξης» που συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και τα 40 χρόνια από την είσοδο της Χώρας στην Ε.Ε., πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου στο Divani Apollon Palace στο Καβούρι.

Το Συνέδριο, το οποίο παρακολούθησαν 165 και πλέον σύνεδροι, χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό, τόσο από πλευράς ενδιαφέροντος της θεματολογίας όσο και από την πολύ υψηλή ποιότητα των προσκληθέντων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Συνέδριο αναδείχθηκε ο κομβικός ρόλος των μελετητικών – συμβουλευτικών επιχειρήσεων στον σχεδιασμό και την ωρίμανση των έργων και χωρικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Ειδικότερα δε στην παρούσα χρονική συγκυρία εξόδου από την πανδημία του κορωνοϊού, με διαθέσιμο πρωτόγνωρο χρηματοδοτικό πακέτο άνω των 100 δισ.€ για έργα μετασχηματισμού της Χώρας προς ένα βιώσιμο μέλλον, οι εταιρείες μας καλούνται να τα μελετήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με στόχο να αποτελέσουν επενδύσεις αειφόρου ανάπτυξης και όχι απλώς απορρόφηση πόρων στο βωμό μίας πρόσκαιρης ανάκαμψης της οικονομίας.

Παρουσιάσθηκαν από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της διοίκησης και εκπροσώπων φορέων, τα επιμέρους προγράμματα προς μία πράσινη, ανθεκτική και ψηφιακή μετάβαση στους τομείς ενδιαφέροντός μας και συζητήθηκαν μέτρα από την πλευρά της Πολιτείας καθώς και οι αναγκαίοι μετασχηματισμοί στις επιχειρήσεις μας προκειμένου να μπορέσουμε να δράσουμε επιτυχώς στην Ελλάδα και σε τρίτες χώρες ως εμπροσθοβαρείς φορείς εξωστρεφούς δραστηριότητας, όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά για το σύνολο της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Μπορείτε να δείτε τα Συμπεράσματα των Εργασιών και τις παρουσιάσεις του Συνεδρίου ΕΔΩ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα video των ομιλιών ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους ομιλητές, την εταιρεία ERASMUS για την άψογη διοργάνωση, τους εκπροσώπους του Tύπου που κάλυψαν τις εκδηλώσεις και τους χορηγούς μας για τη στήριξη:

 1. ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΗΣ
 2. ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.
 3. INTERPLAST Α.Ε.
 4. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
 5. ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ
 6. ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟY
 7. ATTICA BANK
 8. ΟΣΕ Α.Ε.
 9. LAMDA DEVELOPMENT S.A.
 10. ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
 11. BRIGHT
 12. SCHNEIDER ELECTRIC
 13. HAGER
 14. OLYMPIA ELECTRONICS
 15. KSB

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου