Ολοκλήρωση του 2ου Webinar “Doing Business with the Arab World” (Τυνησία – Σαουδική Αραβία – ΗΑΕ)

Στις 17 Ιουνίου, το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο της σειράς «Doing Business with the Arab World» του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου ολοκλήρωσε τις εργασίες του με περισσότερους από
90 συμμετέχοντες στο διαδίκτυο. Ο επίτιμος προσκεκλημένος του webinar ήταν ο κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, Γενικός Γραμματέας Εξωστρέφειας στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και Πρόεδρος του Enterprise Greece. Εισαγωγικές παρατηρήσεις έγιναν από τον Χάρη Γερονικόλα, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, και τον Rashad Mabger, Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Νικόλαος Βλαχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της NEOKEM και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου μας, ήταν ακόμη μία φορά ο συντονιστής του διαδικτυακού σεμιναρίου, ο οποίος παρουσίασε τους τρεις ομιλητές, Επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στις Πρεσβείες της Ελλάδας: τον κ. Γεώργιο Σακουφάκη στην Τυνησία, τον κ. Νικόλαο Θωμόπουλο στη Σαουδική Αραβία και την κα Μαρία Κωστοπούλου, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ομιλητές παρουσίασαν τις αγορές των αντίστοιχων χωρών, τον αντίκτυπο του COVID-19 στις οικονομίες τους, περιέγραψαν τους τομείς στους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών τους με αυτές τις χώρες και αναφέρθηκαν σε παρεμφερή ζητήματα.

Το εν θέματι διαδικτυακό σεμινάριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Τυνησίας, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, καθώς και η Διευθύντρια της B03 Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων με Χώρες Β. Αφρικής, Μ. Ανατολής & Χώρες του Κόλπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, κα Ελένη Μιχαλοπούλου.