Ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις εντάχθηκε στο κατατεθέν πολυνομοσχέδιο

Εχθές κατατέθηκε στη Βουλή το πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο, το οποίο τελικώς έχει τίτλο “Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις” και περιλαμβάνει, ως γνωστόν, όλα τα προαπαιτούμενα θέματα για την καταβολή της επόμενης δόσης της δανειακής σύμβασης της χώρας.

Στο πολυνομοσχέδιο αυτό, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, εντάχθηκε και το γνωστό νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης που επιμελήθηκε η ΕΑΑΔΗΣΥ υπό τον νέο τίτλο “ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ” (βλ. άρθρα 14-201 πολυνομοσχεδίου). Υπενθυμίζουμε ότι η αναθεώρηση του συστήματος σύναψης των δημοσίων συμβάσεων συνιστά «μνημονιακή» υποχρέωση της χώρας μας (βλ. 2ο μνημόνιο, Ν. 4046/12, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V_2, παρ. 2.6).

Το Δ.Σ. του ΣΕΓΜ έχει ξεκινήσει ήδη την επεξεργασία των διατάξεων που κατατέθηκαν και την αντιπαραβολή αυτών με το αρχικό νομοσχέδιο που είχε τεθεί σε διαβούλευση, σε συνδυασμό και με τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμός μας.

Θα ακολουθήσει νέα αναλυτική ενημέρωση.

Δείτε το κατατεθέν πολυνομοσχέδιο εδώ.