ΣΕΓΜ: Τακτική Ενημέρωση για τη λειτουργία των εταιρειών μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 27/3/2020 

Αγαπητά μέλη,

Σας γνωρίζουμε ότι με την παρούσα Υ.Α. του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που εκδόθηκε την 24η Μαρτίου 2020:

1) Αναβάλλεται η διεξαγωγή διαγωνισμών για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου, κατά το χρονικό διάστημα από την 24η Μαρτίου 2020 μέχρι και την 30η Απριλίου 2020 και

2) Παρατείνονται αυτοδικαίως έως και την 30η Απριλίου 2020, όλες οι συμβατικές προθεσμίες κατά την εκτέλεση των συμβάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Πρόεδρος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 26/3/2020 

Αγαπητά μέλη, εύχομαι να είστε όλες και όλοι καλά.

Στο συγκεντρωτικό ενημερωτικό σημείωμα συνοψίζονται, με παραπομπές στα πρωτότυπα κείμενα, τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι χθες σχετικά με την αντιμετώπιση των συνεπειών στους οικονομικούς φορείς από τον κορωνοϊό.

Καταβλήθηκε συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να προστεθούν στους Κ.Α.Δ. των πληττομένων επιχειρήσεων, αυτοί που αφορούν τις μελετητικές – συμβουλευτικές δραστηριότητες ενώ αυτό δεν επετεύχθη για τις κατασκευαστικές.

Ο Πρόεδρος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/3/2020 

Αγαπητά μέλη,

Η FIDIC (International Federation of Consulting Engineeers), της οποίας ο ΣΕΓΜ αποτελεί μέλος και επίσημο εκπρόσωπό της στη χώρα μας, εξέδωσε επίκαιρο Οδηγό με τίτλο «Coronavirus (COVID-19): FIDIC Guidance for Global Consulting Engineering Businesses», τον οποίο ο Σύνδεσμός μας διακινεί αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι είναι ιδιαιτέρως υποβοηθητικός στον τρόπο και στις μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες μας από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που βιώνουμε, με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεών τους.

Ο Πρόεδρος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 23/3/2020 

Αγαπητά μέλη,

Το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας Υποδομών και Κατασκευών (ΕΣΒΥΚ), στο οποίο ο Σύνδεσμός μας είναι ιδρυτικό μέλος, την 19η Μαρτίου 2020, απέστειλε στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κο Κώστα Καραμανλή, επιστολή με την «1η Δέσμη προτεινόμενων μέτρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της βιομηχανίας υποδομών και κατασκευών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού», στην οποία περιλαμβάνονται τα αιτήματα που είχαμε ήδη αιτηθεί με την δική μας επιστολή της 17ης Μαρτίου.

Οι προτάσεις αυτές συζητήθηκαν την 20η Μαρτίου 2020 σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κο Γιώργο Καραγιάννη. Στην Aνακοίνωση του ΕΣΒΥΚ μπορείτε να διαβάσετε τα αποτελέσματα της συνάντησης. Αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις θα ακολουθήσουν, αναλόγως της ανάγκης συζήτησης νέων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεών μας.

Ο Πρόεδρος.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17/3/2020 

Αγαπητά μέλη,

Εύχομαι κατ’ αρχήν να είστε όλες και όλοι καλά.

Στην πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, οι εταιρείες μας θα πρέπει να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους στα έκτακτα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, με κατά το δυνατόν, εργασία από το σπίτι και χρήση εφαρμογών διαμοιρασμού δεδομένων και συσκέψεων από απόσταση.

Όμως τα όποια μέτρα λάβουμε, δεν εξαλείφουν τα πραγματικά προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινή διεκπεραίωση των εργασιών, στην οικονομική στήριξη των εργαζομένων, ακόμη και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας.

Για τον λόγο αυτόν αποστείλαμε σήμερα στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, κο Κώστα Καραμανλή, επιστολή, αιτούμενοι μέτρα μετριασμού των προβλημάτων που συμφωνήσαμε στο χθεσινό Δ.Σ. του Συνδέσμου, που πραγματοποιήσαμε με τηλεδιάσκεψη, ευελπιστώντας στην υιοθέτησή τους. (Δείτε ΕΔΩ την επιστολή προς τον Υπουργό κο Κώστα Καραμανλή).

Σας καλώ όλους να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και να λάβετε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του νέου κορωνοϊού στα γραφεία σας.

Περισσότερα για τις συγκεκριμένες και εγκεκριμένες κάθε ώρα οδηγίες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ και στην τηλεφωνική γραμμή 1135.

Για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε και θεωρείτε ο ΣΕΓΜ μπορεί να συμβάλει θετικά, αποστείλετε σχετικό αίτημα στο email του Συνδέσμου.

Ο Πρόεδρος.