Στα πέντε (5) κορυφαία τεχνικά έργα στον κόσμο η Ολυμπία Οδός

Παγκόσμια αναγνώριση για το έργο μελέτης και κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Πάτρα (Ολυμπία Οδός), το οποίο βραβεύτηκε από την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών (ASCE – American Society of Civil Engineers).

Η τελετή βράβευσης για το Μέγα Βραβείο του «εξοχότερου επιτεύγματος έργου πολιτικού μηχανικού» (OCEA-outstanding civil engineering achievement) πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2019 στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η Ολυμπία Οδός συμπεριλήφθηκε στα πέντε (5) κορυφαία έργα που βραβεύτηκαν από τις 100 υποψηφιότητες που επιλέχθηκαν παγκοσμίως και αφορούν το σύνολο του φάσματος των έργων Πολιτικού Μηχανικού. Μάλιστα, ο αυτοκινητόδρομος της Ολυμπίας Οδού είναι το μοναδικό έργο ευρωπαϊκής χώρας που απέσπασε τη συγκεκριμένη διάκριση (τα υπόλοιπα έργα ήταν στις ΗΠΑ).

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΜ εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους σε όλα τα μελετητικά γραφεία που είχαν συμμετοχή στη σύλληψη, στην ωρίμανση, στον σχεδιασμό και στη διαχείριση της κατασκευής του έργου, στις κατασκευαστικές εταιρείες και στα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Η διάκριση αυτή καταδεικνύει τις δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο του τεχνικού κλάδου της χώρας μας.