Στερνό αντίο στον Γιώργο Κάζο (του Μιχάλη Καλούδη)

Ο Γιώργος Κάζος δεν είναι πλέον μαζί μας.

Η ΝΑΜΑ θρηνεί για την απώλεια του ιδρυτικού της μέλους. Πρώτα ο Γιάννης, τώρα ο Γιώργος. Όλα αλλάζουν. Η ΝΑΜΑ αλλάζει. Σταθερός ο νόμος της φθοράς, αλλά τις περισσότερες φορές άδικος.

Με μιάς κόπηκε η πορεία ενός χαρισματικού ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα τόσο στην δημιουργία της υποδειγματικής οικογένειάς του, όσο και στη δημιουργία και στην εξέλιξη της οικογένειας της ΝΑΜΑ.

Πλούσια η δραστηριότητά του, συμμετέχοντας στην εκτέλεση και διαχείριση πλήθους μελετών έργων υποδομής και ιδιαίτερα στον τομέα των υδραυλικών έργων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Σημαντική και η παρουσία του σε επιτροπές του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και στον Σύνδεσμο Ελληνικών Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ) στον οποίο διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2014-2015.

Σε κάθε επαγγελματική και κοινωνική παρουσία του, κέρδιζε πάντοτε την εκτίμηση και την αγάπη.

Όλοι όσοι γνώρισαν τον Γιώργο θρηνούν για αυτή την απρόσμενη, άκαιρη και άδικη απώλειά του.

Προσωπικά, θρηνώ για την απώλεια ενός φίλου, αδελφού και συμφοιτητή που συναντηθήκαμε στο Πολυτεχνείο πριν από 44 χρόνια. Μαζί βρεθήκαμε και στον στρατό και μετά χαθήκαμε. Όμως μία τυχαία συνάντησή μας, το βράδυ του σεισμού του 1981 στην Αθήνα, έμελε να σφραγίσει το μέλλον μας και να ξεκινήσουμε μαζί την επαγγελματική μας διαδρομή. Μία διαδρομή  στην οποία σε καθημερινή βάση βρισκόμασταν στον ίδιο χώρο τουλάχιστον την μισή ημέρα. Μία διαδρομή μέσα στην οποία αναπτύχθηκε μία σπάνια ανθρώπινη σχέση. Δεν είναι λίγα τα 37 χρόνια και δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Γιώργο θα σε θυμόμαστε πάντα με όλα τα χαρίσματα που σε διέκριναν, την οξύνοιά σου, την επιστημονική σου κατάρτιση, την αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, την ανθρωπιά, την φιλία και το ιδιαίτερο χιούμορ σου, που τις περισσότερες φορές το συνόδευες με ένα σκίτσο.

Θα υπάρχεις πάντα και θα ζείς μέσα από όλους όσους σε αγάπησαν και κυρίως μέσα από τη Μαρία και τα παιδιά σου τον Νικόλα και τον Ξενοφώντα, που συνεχίζουν άξια στον δικό σου δρόμο.

Αντίο φίλε Γιώργο

Μιχάλης Καλούδης