Συμμετοχή του Αντιπροέδρου Β’ του ΣΕΓΜ κ. Ιωάννη Λαδόπουλου στο BIM Conference 2022

Στα πλαίσια της παραχώρησης της αιγίδας του ΣΕΓΜ στο 3ο Συνέδριο για το τεχνολογικό οικοσύστημα BIM (Building Information Modeling) στις 12 Οκτωβρίου 2022, ο Αντιπρόεδρος Β’ του Δ.Σ. του ΣΕΓΜ, κ. Ιωάννης Λαδόπουλος συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης του θεσμικού πλαισίου εφαρμογής της ΒΙΜ.

Με τη συμμετοχή 240 και πλέον ιθύνοντων στελεχών του ψηφιακού μετασχηματισμού τουκατασκευστικού κλάδου και των παρόχων τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε το ΒΙΜ Conference, στο Αμφιθέατρο OTEAcademy.

Το συνέδριο ξεχώρισε για το υψηλό επίπεδο των ομιλητών και το πλούσιο περιεχόμενό του, αναδεικνύοντας την αξία, τις ευκαιρίες αλλά και τις προκλήσεις της ΒΙΜ στο Κατασκευαστικό Κλάδο. Early adopters διεθνών και εγχώριων εταιρειών διαχείρισης, παροχής υπηρεσιών ΒΙΜ καθώς και Developers και experts του κλάδου μοιράστηκαν cases και λύσεις στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού των κατασκευών, παραθέτοντας συνακόλουθα οφέλη όπως – μεταξύ άλλων – βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την διαφάνεια στη κατασκευή.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων στάθηκε η διασύνδεση των ανθρώπων, των διαδικασιών και των δεδομένων ως προαπαιτούμενο για την επιτυχή μετάβαση στη ΒΙΜ και τη συνολική ψηφιακή μετάβαση των κατασκευών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκπαίδευση και τη πιστοποίηση ως καταλύτη ουσιαστικών αλλαγών.

Ο ΣΕΓΜ συμμετείχε με τον Β’ Αντιπρόεδρο Ιωάννη Λαδόπουλο και ομιλία με τον τίτλο «O Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον Κατασκευαστικό Τομέα. Με το βλέμμα στο Μέλλον» αλλά και στο Πάνελ Συζήτησης: ” Η ΒΙΜ στην Ελλάδα, τι χρειάζεται να κάνει η αγορά;” με τη συμμετοχή των παρακάτω:

  •  Γεώργιου Βλάχου Πρόεδρου Δ.Σ. ΣΑΤΕ
  •  Εμμανουήλ Βράϊλα Γενικού Γραμματέας ΣΤΕΑΤ
  • Μιχαήλ Δακτυλίδη Πρόεδρου ΠΕΔΜΕΔΕ
  •  Μαρίας Τσιομπάνου Πρόεδρου της Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε

Για να δείτε την παρουσίαση παρακαλώ πατήστε εδώ