Συνέδριο 2003 | Μύκονος

Ετήσιο συνέδριο ΣΕΓΜ στη Μύκονο. «Το τοπίο μελετών και Υπηρεσιών μετά τις θεσμικές αλλαγές».

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μύκονο, με κεντρικό θέμα «Το τοπίο των μελετών και υπηρεσιών μετά τις θεσμικές αλλαγές», ο πρόεδρος του ΣΕΓΜ κ. Χάρης Μυλωνάς, αναφερόμενος στις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το θεσμικό πλαίσιο που είχε κατατεθεί στη Βουλή από το ΠΕΧΩΔΕ, συνόψισε στην ομιλία του την καθολική αντίθεση των μελετητών, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ο κλάδος θα παραιτηθεί από την προσπάθεια για τη βελτίωση των διατάξεών του μέσα από συνεχή και καλόπιστο διάλογο.

Στην ομιλία του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη, η οποία διαβάστηκε στο Συνέδριο, επισημάνθηκε ότι «στο νέο θεσμικό πλαίσιο υπάρχουν πολλές γενικές και ειδικές ρυθμίσεις, με τις οποίες πιστεύει η κυβέρνηση ότι κάνει τα σωστά βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Έχει μεγάλη σημασία ότι μπαίνουν ξεκάθαροι και ενιαίοι κανόνες».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ Σάββας Τσιτουρίδης στην ομιλία του επεσήμανε την εξαίρεση των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και τόνισε την ανάγκη ό,τι παράγεται με δημόσιο χρήμα, να μελετάται και να κατασκευάζεται με ενιαίους κανόνες, είτε αυτό γίνεται από την κεντρική διοίκηση του κράτους, είτε από τους Περιφερειάρχες, τις Νομαρχίες, τους Δήμους κλπ.