Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΜ

24.01.2008
Ο αρχιτέκτονας (dipl. Ing.) Πέτρος Πετρακόπουλος (ΜΕΑΣ ΕΠΕ – Σ.ΒΩΚΟΣ-Π.ΠΕΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-Ε.ΔΙΓΩΝΗΣ & ΣΥΝ/ΤΕΣ) εξελέγη πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Εταιρειών – Γραφείων Μελετών (ΣΕΓΜ), που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές.
Στις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου εξελέγησαν:
α’ αντιπρόεδρος Παύλος Ζαννής (Π.-Ι. Ζαννής & Συν. ΕΠΕ),
β’ αντιπρόεδρος Γιώργος Καραβοκύρης (Γ. Καραβοκύρης & Συν. Α.Ε.),
γενικός γραμματέας Ανδρέας Λουκάτος (ΕΠΕΜ Α.Ε.),
αναπληρωτής γενικός γραμματέας Χρήστος Δρέττας (ΑΔΚ Α.Ε.),
επιμελητής οικονομικών Γιάννης Μαμμάς (Μέθοδος Τεχνική Α.Ε.),
μέλη Γιώργος Ντουνιάς (Έδαφος ΕΠΕ), Γιώργος Αντωνίου (Πλανητική Α.Ε.) και Αντώνης Πέππας (ΕΤΜΕ:Πέππας & Συν. Ε.Ε.) και αναπληρωματικά μέλη οι Δημήτρης Οικονομίδης (HPC PASECO ΕΠΕ) και Νίκος Παναγόπουλος (Τρίτων ΕΠΕ).

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Π. Πετρακόπουλος δήλωσε μετά την εκλογή του ότι «σε ό,τι αφορά το θεσμικό πλαίσιο περί μελετών και υπηρεσιών ο ΣΕΓΜ θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, για την εκλογίκευση όλου του φάσματος του θεσμικού πλαισίου, καθώς και για την απάλειψη των διατάξεων εκείνων, που δημιουργούν αντικίνητρα στη δημιουργία ισχυρών μελετητικών σχημάτων, τα οποία θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη τον μελετητικό κλάδο και θα αποτελούν την προϋπόθεση για ισχυρή ανταγωνιστική παρουσία, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο κυρίως και στις χώρες του εξωτερικού.
Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των αγορών, ο ΣΕΓΜ θα συνεχίσει με επιμονή την πολιτική εξωστρέφειας των ελληνικών μελετητικών εταιρειών, που αποτελεί τον βασικότερο άξονα για την ανάπτυξη του κλάδου. Προς τον σκοπό αυτό θα συνεχίσει την στενή συνεργασία του με το υπουργείο Εξωτερικών και τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, για τη διερεύνηση των αγορών-στόχων, κυρίως στις περιοχές των Βαλκανίων της Μεσογείου και του Καυκάσου».