ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΤΕ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ» – 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) πραγματοποίησε στο ΕΒΕΑ ημερίδα με θέμα «ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ».

Στην ημερίδα αυτή, την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός ατόμων του τεχνικού κόσμου (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα), ο Πρόεδρος του ΣΕΓΜ Γιώργος Κάζος παρουσίασε το θέμα του νέου νομοσχεδίου με τη ματιά των μελετητών. Στην ομιλία του παρουσίασε την κακή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των μελετών και επισήμανε θέματα που σχετίζονται με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, τα οποία, αν δομηθούν σωστά, θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη σημερινή κατάσταση από άποψη συμβατικών διαδικασιών. Ολόκληρη την παρουσίαση του Προέδρου μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού, στην οποία συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΜ Κωνσταντίνος Καλέργης, ο οποίος στις παρεμβάσεις του τόνισε, μεταξύ άλλων, την επιτακτική αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στον μελετητικό/συμβουλευτικό κλάδο, τη σημασία των σωστών προβλέψεων στις μεταβατικές διατάξεις ώστε να μην παραλύσει η αγορά, ενώ παράλληλα έκανε σημαντικές προτάσεις για ρυθμίσεις που σχετίζονται με τις ηλεκτρονικές συμβάσεις, δεδομένων των δυσκολιών που έχουν παρουσιαστεί στη λειτουργία του συστήματος του ΕΣΗΔΥΣ.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί η παρουσία του κ. Δ. Ράικου, Προέδρου της ΕΑΑΔΗΣΥ, ο οποίος παρακολούθησε με ιδιαίτερη προσοχή όλη την ημερίδα, ενώ ζήτησε και έκανε δύο παρεμβάσεις, στις οποίες παρουσίασε το ιστορικό και κάποιες ενδιαφέρουσες προσωπικές του απόψεις επί του νομοσχεδίου.

Δείτε την παρουσίαση του ΣΕΓΜ αναλυτικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Παρουσίαση ΣΕΓΜ στην ημερίδα «ΝΕΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ»

Στον ιστότοπο του ΣΑΤΕ υπάρχουν όλες οι παρoυσιάσεις της ημερίδας (http://sate.gr/).

???????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????????????????