18η Διεθνή Έκθεση Κατασκευών και Δομικών Υλικών (SIB 2022), 23-27 Νοεμβρίου, Μαρόκο

Το Υπουργείο Εθνικής Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Στέγασης και Πολιτικής Πόλης και η Μαροκινή Υπηρεσία για την Ανάπτυξη των Επενδύσεων και των Εξαγωγών (AMDIE)  συνδιοργανώνουν τη 18 η Διεθνή Έκθεση Κατασκευών και Δομικών Υλικών “ Salon International du Bâtiment 2022” (SIB 2022), με τίτλο «Καινοτομία και ανθεκτικότητα στην υπηρεσία ενός καλύτερου περιβάλλοντος διαβίωσης».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Mohammed VI (Parc d’Exposition Mohammed VI), στην El Jadida (100 χλμ. νοτίως της Καζαμπλάνκας), από τις 23 έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η SIB, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία (η πραγματοποίησή της για το 2020 είχε ακυρωθεί, λόγω πανδημίας), απευθύνεται σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της κατασκευής μεγάλων έργων και κτιρίων, των δομικών υλικών, των χημικών, της μόνωσης, του κλιματισμού, της υγιεινής, των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, της διακόσμησης και της ασφάλειας κτιρίων.

Αναφέρεται ότι στην τελευταία έκθεση, το 2018, συμμετείχαν 700 εκθέτες από 58 χώρες και 190.000 επισκέπτες, ενώ στην φετινή αναμένεται η συμμετοχή περίπου 500 εκθετών, δεδομένων των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας για τις επιχειρήσεις του κλάδου και των περιορισμών που ακόμη ισχύουν σε ορισμένες χώρες.

Ο κατασκευαστικός τομέας είναι διαχρονικά ένας από τους πλέον στρατηγικούς και δυναμικούς της μαροκινής οικονομίας, παρά την κάμψη των τελευταίων ετών, και μπορεί να προσφέρει αξιόλογες ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις, δεδομένου του εκτενούς προγράμματος ανάπτυξης των υποδομών της χώρας και των δράσεων στεγαστικής πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://www.sib.ma/.