Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ημερίδα Ενημέρωσης για τα κατασκευαστικά έργα εκμοντερνισμού της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βελιγραδίου-Νις

26 Ιουνίου

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και δια ζώσης, Ενημερωτική Ημερίδα για τα επικείμενα έργα εκμοντερνισμού της Σιδηροδρομικής Γραμμής Βελιγραδίου-Νις, από την Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία στο Βελιγράδι.

Το έργο συνεπάγεται τον εκσυγχρονισμό, την ανακατασκευή και την επέκταση περίπου 230 χιλιομέτρων του σιδηροδρόμου Βελιγραδίου-Νις προκειμένου να συνδεθεί καλύτερα με τα ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις του Ευρωπαϊκού Δικτύου TEN-T. Η επένδυση εκτιμάται σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ και η Σερβία θα χρηματοδοτήσει το έργο από διάφορες πηγές, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και το Επενδυτικό Πλαίσιο Δυτικών Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία δημοσίευσε  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επίβλεψη της κατασκευής του έργου για λογαριασμό του αναθέτοντος φορέα, Serbian Railways Infrastructure, ενώ λίγο αργότερα ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για το πρώτο τμήμα, από τη Βέλικα Πλάνα έως το Παρατσίν θα δημοσιευθεί την 1η Ιουλίου 2024. (βλ. https://agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/87508 & https://agora.mfa.gr/infofiles-menu/infofile/86912 ).

Αναμένεται νεότερη ενημέρωση για την ατζέντα και την ακριβή ώρα της εκδήλωσης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Ιουνίου