Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, Αθήνα, 15/2/2024

15 Φεβρουαρίου

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, διοργανώνει Συνέδριο για την Ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Στο Συνέδριο, το οποίο θα επικεντρωθεί στους τομείς των κατασκευών, των μεταφορών/logistics, της ενέργειας, των τεχνολογιών πληροφορικής/νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς και της υγείας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, ως εισηγητές, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG NEAR) και της ουκρανικής Κυβέρνησης, καθώς και εμπειρογνώμονες πολυμερών αναπτυξιακών Τραπεζών και εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων Ελλάδας και Ουκρανίας.

Η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά μεταπολεμικά εγχειρήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σύμφωνα με κοινή εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Ηνωμένων Εθνών και της ουκρανικής Κυβέρνησης, το κόστος ανοικοδόμησης αναμένεται να ανέλθει σε 411 δισ. δολ. ΗΠΑ. Στους παράγοντες επιτυχίας του εγχειρήματος συγκαταλέγονται: (α) εξασφάλιση απαραίτητης χρηματοδότησης έργων, (β) αποτελεσματικός συντονισμός δωρητών, (γ) σταδιακή ενσωμάτωση Ουκρανίας σε κοινή ευρωπαϊκή αγορά, (δ) συμπερίληψη ιδιωτικού τομέα και ασφαλιστική κάλυψη επενδύσεων και (ε) ανάληψη, από την ίδια την Ουκρανία, ηγετικού ρόλου σε διαδικασία ανοικοδόμησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ έως την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024.

Επιπλέον, δείτε τη σχετική πρόσκληση του Ειδικού Απεσταλμένου του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ουκρανία, Πρέσβυ επί τιμή, κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη καθώς και το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Φεβρουαρίου