Νέα παρέμβαση στον Υπουργό Υποδομών για τις ανεξέλεγκτες εκπτώσεις

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η πλήρης απελευθέρωση των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2011 με το Ν. 3919/2011, έχει δημιουργήσει απαράδεκτες συνθήκες στην αγορά, οι οποίες λειτουργούν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και έχουν οδηγήσει τον μελετητικό κλάδο σε τροχιά πλήρους παρακμής, αγγίζοντας, πλέον, τα όρια του ευτελισμού.

Ο ΣΕΓΜ με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε την ενασχόλησή του με το θέμα και την ταχεία λήψη μέτρων αναχαίτισης και αποτροπής του φαινομένου αυτού.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις υπάρχουσες προθεσμίες και τις χρονικές δεσμεύσεις της χώρας μας (π.χ. αναστολή Ν. 4281/14, Ν. 4336/15, ενσωμάτωση νέων Οδηγιών ΕΕ), του επισήμανε ότι εντείνονται η ανησυχία και η αγωνία στα μέλη του ΣΕΓΜ και σε όλη την αγορά για το επικείμενο νομοθέτημα για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο διαφαίνεται ότι θα θεσμοθετηθεί χωρίς να υπάρξει εύλογος και ικανός χρόνος για ουσιαστικό διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς.

Δείτε την επιστολή εδώ.

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Σίνα 10, 106 72 Αθήνα

Follow us at Social Media

Επικοινωνία

Τα Γραφεία Μας

Σίνα 10, 106 72 Αθήνα

Follow us at Social Media

Copyright © 2025 SEGM. All rights reserved. Designed by Sympraxis Team / Smart Tree

Copyright © 2025 SEGM. All rights reserved. Designed by Sympraxis Team / Smart Tree