Επενδυτικό Φόρουμ «Βιώσιμοι Διάδρομοι Μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας», στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ε.Ε. Global Gateway στις Βρυξέλλες 29-30.01.24

Στις 29-30 Ιανουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, Επενδυτικό Φόρουμ, στο πλαίσιο της Στρατηγικής “Global Gateway” της ΕΕ, με θέμα «Βιώσιμοι Διάδρομοι Μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας». Στο Φόρουμ, το οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να συμμετέχουν εκπρόσωποι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενδιαφερόμενοι επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Φόρουμ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει «επενδυτικά καλάθια» (“project baskets”) ανά τομέα και στις πέντε χώρες εταίρους της περιοχής (Καζακστάν, Κιργιζία, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν και Ουζμπεκιστάν), για επενδύσεις άνω των 18 δισ. ευρώ με σκοπό την ανάπτυξη οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών.

Στόχος του Φόρουμ είναι να καταστεί ο «Δια-κασπιακός Διάδρομος Μεταφορών» (“Trans-Caspian Transport Corridor”) σύγχρονος, ανταγωνιστικός, και υψηλής ταχύτητας, συνδέοντας την Ευρώπη με την Κεντρική Ασία σε δεκαπέντε ή και λιγότερες ημέρες. Ειδικότερα, στοχεύει στη κινητοποίηση επενδυτών για δέσμευση σε συγκεκριμένα έργα με ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και συγκεκριμένες χρηματοδοτικές συνεισφορές. Ταυτόχρονα, προβλέπονται και έργα τεχνικής βοήθειας όπως σύνταξη μελετών σκοπιμότητας.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή έως τις 10 Ιανουαρίου.

Για το πρόγραμμα δείτε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Για το Explanatory Note πατήστε εδώ

Για τη λίστα των project baskets πατήστε εδώ